Angel of Death ~ A blog written by a nightmare
Menü
 

A gyönyörű kinézet támogatója ^^ :

  • lindadesign-nonstop.hu/ 
Bejegyzések
Friss bejegyzések
2018.08.23. 11:10
2018.08.20. 14:54
2018.08.20. 13:07
2018.07.31. 20:15
2018.07.24. 22:06
2018.07.24. 16:30
2018.07.23. 13:50
2018.07.21. 12:02
2018.07.21. 11:00
2018.07.17. 11:00
2018.07.17. 10:48
Friss hozzászólások
 
Blog

Mahou Shoujo Site

2018.07.24. 16:30, TamuraYui

Képtalálat a következÅ‘re: „mahou shoujo site”
Sosem értettem azokat az embereket, akik csupán azért képesek hozzászólni egy bejegyzéshez, hogy elmondhassák, hogy az adott anime/manga/film/játék, vagy akármilyen más dolog amiről szó van a posztban mennyire szar. Hozzáteszem ismét, mint minden hasonló irományomhoz, hogy azzal nincsen semmi bajom, ha valaki kultúrált módon fejezi ki a véleményét, még akkor sem, ha az éppen negatív, hiszen nem tetszhet mindenkinek minden, és nem lehet mindenki jó véleménnyel egy bizonyos dologról. 
DE.. Aki csupán azért jön egy felhíváshoz (legyen az cosplay,szerepjáték vagy csak szimplán segítség kérés), hogy elmondja, hogy mennyire sablonos és semmit mondó az adott dolog,és nem érti, hogy hogy lehet ilyet egyátalán kiírni, az inkább görgessen tovább, mert ezzel azok kedvét szegi, akik eddig örömüket lelték benne. 
Történt ugyanis, hogy éppen csak görgettem lefele valamelyik animés csoportban, amikor szembe futottam egy poszttal a Mahou Shoujo Siteról, ami az én egyik személyes kedvenc animém. Megörültem annak, hogy más is ismeri ezt a remekművet, azonban amiket a kommentek között láttam, igencsak elszomorítottak. Mint mondtam, nem az, hogy van olyan, aki negatív véleménnyel van róla, hanem az, hogy észérvek nélkül dobálóznak azzal,hogy mennyire szar az anime, és azok is, akik valaha megnézték. Viszont elárulom, hogy ezek a kommentelők csupán egy dolgot fognak elérni: Még több ember fogja megnézni.
Hisz így működünk mi. Ha valamire sokan fújnak, aköré többen gyűlnek, hogy tényleg olyan-e, mint amilyennek mások mondják, és mindenki saját maga eldönti, hogy igazuk van e, avagy sem. Ami szerintem egy jó dolog, hisz így csak ismertebbé válik. 

Aki viszont nem ismerné az animét, annak bemásolnám az AnimeAddicts által írt ismertetőt: 

Asagiri Aya egy fiatal lányt, akit sokat bántottak az iskolában. Hogy a problémái elől elmeneküljön, az interneten keres vigaszt, ahol rátalál egy rejtélyes weboldalra, aminek a címe "Magical Girl Site". Csupán rápillantania elég volt, hogy magába szippantsa ez a "Magical Girl Apocalypse" nevű halálos világ. Itt ölsz vagy megölnek a szabály és hősnőnknek végtelen számú édesen kinéző, fodros szoknyácskás gyilkológéppel kell megküzdenie, akik mágikus erőkkel és határtalan vérszomjjal vannak felruházva.

Eme irat engem is megtévesztett, hisz ez után valóban egy cukormázas,fegyverekkel harcoló pszichopata kislányokkal teli világra számítottam, ebben azonban mondhatjuk, hogy kellemeset csalódtam. Meglehet, hogy vannak benne színes egyéniségek, mint például 
Képtalálat a következÅ‘re: „mahou shoujo site”Shioi Rina és Anazawa Nijimi, esetleg Kiyoharu Suirenji, de összességében én nem mondanám édesen kinéző, fodros szoknyácskás gyilkológépnek egyik karaktert sem. 

Maga az anime hangulata véleményem szerint eléggé sajátos, bár én különösen értékelem ezt a fajta mahou shoujo kialakítást, ugyanis én úgy gondolom, hogy a varázslányok élete sem mindig fenékig tejfel. 

Bár Aya karaktere néha igencsak idegesítő, az egykori önmagam jut róla eszembe. A tipikus gyenge kislány, akire mindenki megvetéssel és utálattal nézett, akit ott ütötték ahol csak lehetett. Az a sok verbális és fizikális bántalmazás mind-mind az akkori időkre emlékeztetett. Azonban mint ahogyan Aya életébe is, az enyémben is bekövetkezett egy jobb korszak, melyet az új barátaim hoztak magukkal, és a mai napig Ők tartják bennem a lelket. 

Az anime olyan kemény, a való életben is gyakorta előforduló eseteket dolgoz fel, mint például a lelki és testi terror, az öngyilkosságra való hajlam, a családi erőszak, az emberölés és az ezekkel járó hatalmas kín, valamint azokról az emberekről, akik mellettünk vannak jóban és rosszban egyaránt, és segítenek kilábalni a depresszió ásta mély gödörből. 

Habár a mangát még csak most tervezem elkezdeni, de az anime igencsak gyorsan belopta magát a szívembe.
Bevallom már az első résznél remegésben törtem ki, amikor belegondoltam, hogy mennyire hatalmas súlya van azoknak a dolgoknak, amik benne zajlanak. ( Mivel igyekszem egy spoiler mentes összefoglalót írni Nektek, így nem részletezném, hogy miről is van szó, aki látta már, az tudja, aki pedig megnézi, az tudni fogja. ) Viszont engem a könyvem hajtott előre abban, hogy végig nézzem az animét, és bár az utolsó részt még nem láttam, jó úton haladok a cél felé. De hogy hogy gondolom ezt? Nos.. A készülő regényemben is a hasonló komoly mondanivaló és sötét hangulat megteremtése, valamint a kirekesztésre került "árvák" bemutatása a cél, így igazán inspirálóan hatott rám ez a mű. Reménykedem benne, hogy sikerülni fog, és egy napon talán Ti is olvashatjátok majd!  

Még nincs hozzászólás.
 
Info ~


Sziasztoook ~ Egy tanácsot megfogadva írnék néhány szót magamról ^^ 
Nos.. Az eredeti nevem nem kívánom még elárulni nektek, így hívjatok csak "Angel"-nek :3 
19. évét élő magyarországi anime  és yaoi fan vagyok, akinek hobbija a cosplay,az olvasás és az írás, valamint persze a rajzolás.
A kedvenc animéim közé tartozik a Show by Rock, a Mahou Shoujo Site valamint a Satsuriku no Tenshi. 
Egyetemi éveim megkezdése előtt állok a Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari Karának Kézműves tárgykultúra szakán.
Az egyik nagy álmom egy saját könyv kiadása, aminek fejezeteit talán itt is megosztom majd Veletek! ~ 
Az oldalon elsősorban olyan bejegyzéseket szeretnék megosztani Veletek, amelyek valamilyen szinten segítséget nyújthatnak Nektek a mindennapi élet, vagy a cosplayelés során, és remélem, hogy egy nap sikerrel járhatok majd! 

 

THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg    *****    Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!