Angel of Death ~ A blog written by a nightmare
Menü
 

A gyönyörű kinézet támogatója ^^ :

  • lindadesign-nonstop.hu/ 
Bejegyzések
Friss bejegyzések
2018.08.23. 11:10
2018.08.20. 14:54
2018.08.20. 13:07
2018.07.31. 20:15
2018.07.24. 22:06
2018.07.24. 16:30
2018.07.23. 13:50
2018.07.21. 12:02
2018.07.21. 11:00
2018.07.17. 11:00
2018.07.17. 10:48
Friss hozzászólások
 
Blog

2018 nyári MondoCon

2018.07.17. 11:00, TamuraYui- Na és milyen volt a con? - Hangzik el minden ismerős szájából a nagy kérdés, én pedig már a fejemet fogom. Nem miattuk, hiszen normális és aranyos dolog az, hogy érdeklődnek egy esemény iránt, amit több ezer ember hónapok óta izgatottan vár, hanem azért, mert egyszerűen nem értem, hogy néhány ember mit érez, amikor lehúzza a rendezvényt igencsak alpári módon. A higgadt hangvételű, erős érvekkel alátámasztott vélemény nyilvánítással nincs különösebb gondom, sőt.. Van amelyikkel még egyet is értek! De ez a "agyon szidom a rendezvényt minden ok nélkül, csak mert mindenki más is ezt teszi" hozzáállás nem az én stílusom. Nem egy csoportban látom a másfél oldalas negatív véleményeket, és habár néhány dologban egyet kell értenem, sajnos van néhány olyan felvetés is, ami alaptalan. 

1, Free Hugosok. 
- Én annyira utálom a Free Hugosokat. Lassan távoltartási végzés kell ellenük, vagy mi?! - Hangoztatja a con népe. De kérdem én: Mi jogon?! Egyetértek abban, hogy néhány Ingyen ölelés táblával mászkáló egyén túlzásba viszi a dolgot, hiszen úgy

Képtalálat a következÅ‘re: „mondocon free hug” gondolják, hogy az, hogy náluk tábla van, feljogosítja Őket arra, hogy ok nélkül ráugráljanak az emberre. (Még az olyanokra is, akiknél semmiféle tábla nincsen) "Ez vajon miért rossz?" Gondoljátok most ti, azonban ha logikusan belegondoltok, (és ismeritek a cont és az oda járókat) nem egy olyan ember található meg ott, aki iszonyodik az emberi érintéstől, ha azt nem a barátaitól, esetleg hozzá közel álló ismerősétől kapja, és ez egy teljesen természetes reakció. Ám a legtöbb Free Hugos erre nincsen tekintettel sajnos, és előlről - hátulról - oldalról és még sorolhatnám mennyi féle irányból UGRIK (szó szerinti értelemben) rá a gyanútlan járókelőre, aki még csak kitérni sem tud az útjából, ha esetleg nem szeretne szorongani, mert egy izzadt, vadidegen ember csak úgy érintkezik vele. Mint Free Hugos mondom, hogy ezeket az embereket ( és mindenkit természetesen ) tisztelni kellene annyival, hogy ha nincs nála Free Hug tábla, és látod, hogy próbál kitérni előled, akkor nem erőlteted rá magad. Esetleg ha az illető egy kedvenc karakterednek öltözik, akkor az a legjobb megoldás, ha oda mész hozzá, és kedvesen megkérdezed tőle az alábbit: 


" Szia! XY a kedvenc karakterem! Esetleg.. Megölelhetlek?" 

Persze erre a válasz lehet igen, avagy nem. Ha az utóbbit kapod sem kell felháborodnod, hisz ha ezt mondta, annak biztosan oka van. 
A másik kedvencem, amikor a kedves Free Hugos ugyancsak ráugrik egy kedvenc karakterének öltözött egyénre, aki azonban olyan öltözéket visel, amely bizony törékeny, így kárt téve az akár több hónapos/éves munkájában. ( Sokszor oly módon, hogy azt megjavítani sem lehet! ) Nos.. Ilyenkor ne csodálkozzon az ember, ha leüvöltik a fejét, hiszen tényleg kárt tett. Itt is csupán ugyan az lenne a teendő, mint a fentinél: A kérdezés. Ha megkérdezed, és tudsz igencsak óvatos lenni, akkor szerintem szívesen megölel az illető, ha pedig nem, legalább nem egy negatív vélemény alakul ki rólad. ^^ 
És mielőtt bárki félre értene: Az ölelés egy jó dolog, és én nagyon is támogatom, ha valaki ésszel csinálja, és tekintettel van a másikra! Mint mondtam, én is a Free Hugosok táborát erősítem, és sajnálattal olvasom a negatív kommenteket, ezért szerettem volna egy átfogó képet adni erről az egészről.2. Fogdosók.  
Ezt akár a Free Hughoz is sorolhatnám, de sajnos nem csak ott fordul elő.. Mivel a MondoConra nem egy fiatal jár, így ez elég zavaró tényező tud lenni. Főleg ha egy első conozót talál meg egy ilyesfajta perverz. Szerintem annak nincs a conon helye, hogy ha valaki odamegy egy emberhez ölelésért, és az ölelő fél keze lentebb vándorol, mint kellene. Főleg akkor, ha az illetőnek van valakije, és épp ott van mellette. Nekem ez mindenképpen egy negatívum, ám ez nem a con, hanem az emberek hibája. (Sajnos..) 


3. Csarnokok
Nagyon sok panasz érkezett arra, hogy mennyire kis hely volt ennyi emberre. Nekem azonban ellenkezik a véleményem, ugyanis aki nem egy conon van túl, az tudhatja, hogy a 2018 tavaszi con óta egy nagyobb épületbe helyezték az artistokat és a vásárt is, ami számomra egy hatalmas pozitívum. Volt elég hely mindenkinek, aki szét kívánt nézni, habár az asztalokhoz nem igazán lehetett oda férni. Viszont ez sem a con hibája, hiszen tényleg rengeteg ember volt, így ez várható volt. Viszont a levegő igencsak fülledt volt, így egy szellőztetés esetleg valami hűtő berendezés elfért volna. 

4. Árak
Az mára már megszokottá vált, hogy a con területén minden iszonyatosan drága, azonban ebben a melegben legalább vizet biztosíthattak volna a látogatóknak, hiszen nem egy ember (köztük én is) lett rosszul a melegtől. Hiába visz valaki vizet magával, ha nem akar 2 literes palackokkal rohangálni, ami aztán a táskában felforr a napon, és ugyan ott tartunk, ahonnan indultunk.

5. Pride.
- A con ne legyen már pride! - Ismerős mondat az emberek szájából, igaz? Nem egy csoportban olvastam már negatív kritikákat őszintén szólva kissé jogtalanul. Mint mondtam,azzal nincs gondom, ha valaki érvekkel alátámasztott, kultúrált véleményt nyilvánít, de ez a "conon nincs helye a melegeknek" dolog részemtől nem számít annak. Nos akkor kezdeném az elején. Nem egy emberben keltett felháborodást az, hogy néhányan szivárvány színű zászlókkal,táskákkal,esernyőkkel mászkáltak. (Hozzáteszem én nem sokat láttam belőlük) De kérdem én: Miért? Nem hiszem, hogy oda mentek volna, és a képükbe lengették volna, hogy "hééé meleg vagyok, te meg köcsög hetero". A con egy hely, ahol önmaguk lehetnek az emberek. Nem értem azokat, akik azt mondják, hogy ez után az egész cont a melegekkel fogják összekötni, hiszen aki így vélekedik, azzal nem kell foglalkozni. Olyan ez, mint amikor a cosplayt az utcalánysággal asszociálják. Értelmetlen. Ugyan úgy van hely mindenki számára a con területén, főleg hogy az animék, játékok világában is megtalálható mindenféle nemi identitás. Valamint maga a "pride" szó büszkeséget jelent, ami nem csak a nemi hovatartozást foglalja magába, hanem a hátrányos megkülönböztetésben élő emberek elfogadását is, akiket a külvilág kirekesztett, mert nem olyanok, mint az átlag emberek. És most jöhetnek a "nincs bajom a melegekkel, igaz egy kicsit homofób vagyok, de nincs bajom velük" emberek, de ez is egy kultúrált vélemény. Én támogatom azt, ha valaki nem szégyenli azt, aki valójában. Mert számomra igenis elszomorító látvány az, hogy egy férfi és egy nő minden figyelmeztetés nélkül nyalhatja egymást az utcán, de ha egy azonos nemű pár akárcsak megfogja egymás kezét, már megy a savazás. Ezzel viszont conon eddig nem volt gond, szóval nem értem a mostani kiakadást róla. Ne húzzunk szét egy jó közösséget! 

6. K-popperek.
- Nekem nincs bajom a K-poposokkal, de ne tolják már le a torkomon! - Hangzik el az ugyancsak alaptalan kijelentés minden con után. Miért nyomna le bárki bármit a másik torkán? Nyilván az zavaró tud lenni, ha a bejárat előtt az útban kezdenek el táncolni és zenét bömböltetni, de a legtöbb nem ilyen! Miért tartják a legtöbb K-poppert idegesítő tiniringyónak, ha egyébként a fele felnőtt, és képzeljétek el, NORMÁLIS! Ugyan úgy hallgat metált, alternatív rockot, Jrockot stb-t, és nem mondja azt, hogy csak a K-pop a jó, minden más szar. A legtöbben elvonulnak egy kiesettebb részre, ahol tudnak beszélgetni és táncolni úgy, hogy nem zavarják a programokat, és csupán egy kis része áll ki az útba, mégis ekkora port kavart. Ám sokan nem veszik sajnos észre, hogy inkább velük van a baj. 

És most, hogy ezeket kiírtam magamból, szeretném elmondani, hogy habár sokaknak nem tetszett, szerintem ez volt az eddigi legjobb MondoCon, amit valaha is átéltem! Rengeteg régi ismerősömmel találkoztam, több új barátra is tettem szert. Habár lejártam a lábaimat, és a vállam is hólyagosra égett, megérte, hisz életem legjobb conján vagyok túl! Köszönöm nektek! ^^ <3 

Még nincs hozzászólás.
 
Info ~


Sziasztoook ~ Egy tanácsot megfogadva írnék néhány szót magamról ^^ 
Nos.. Az eredeti nevem nem kívánom még elárulni nektek, így hívjatok csak "Angel"-nek :3 
19. évét élő magyarországi anime  és yaoi fan vagyok, akinek hobbija a cosplay,az olvasás és az írás, valamint persze a rajzolás.
A kedvenc animéim közé tartozik a Show by Rock, a Mahou Shoujo Site valamint a Satsuriku no Tenshi. 
Egyetemi éveim megkezdése előtt állok a Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari Karának Kézműves tárgykultúra szakán.
Az egyik nagy álmom egy saját könyv kiadása, aminek fejezeteit talán itt is megosztom majd Veletek! ~ 
Az oldalon elsősorban olyan bejegyzéseket szeretnék megosztani Veletek, amelyek valamilyen szinten segítséget nyújthatnak Nektek a mindennapi élet, vagy a cosplayelés során, és remélem, hogy egy nap sikerrel járhatok majd! 

 

THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg    *****    Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    &#9819; ANELIATH &#9737; varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!