Angel of Death ~ A blog written by a nightmare
Menü
 

A gyönyörű kinézet támogatója ^^ :

  • lindadesign-nonstop.hu/ 
Bejegyzések
Friss bejegyzések
2018.08.23. 11:10
2018.08.20. 14:54
2018.08.20. 13:07
2018.07.31. 20:15
2018.07.24. 22:06
2018.07.24. 16:30
2018.07.23. 13:50
2018.07.21. 12:02
2018.07.21. 11:00
2018.07.17. 11:00
2018.07.17. 10:48
Friss hozzászólások
 
Blog

Cosplay

2018.07.23. 13:50, TamuraYui

Képtalálat a következÅ‘re: „cosplay for everyone”
Habár nem úgy terveztem, hogy minden bejegyzésem a MondoConról és a cosplayről fog szólni, de ezt muszáj kiírnom magamból. Igazából a bejegyzéseim nagy része ahogy esik, úgy puffan módon fog kikerülni, tehát nem tervezem meg előre, hogy miről fogok írni és mikor, ami és amikor éppen eszembe jut, akkor megírom, és kiteszem nektek, hisz talán sokan érdekeltek vagytok ebben a témában.

Nos.. Ismét felütötte a fejét a "cosplay hate" jelenség, miszerint akinek már egy kicsikét eltér a bőrszíne vagy az alkata az eredeti karaktertől, nem jó cosplayer, és abba kellene hagynia. (Sokaktól azt is hallottam, hogy meg kellene magát ölnie. De mi jogon?! Ez már undorító a javából..)  De miért is? Miért kell ennyire lehúzni és depresszióba taszítani az embereket? Mint ahogyan azt mondtam, sosem tudhatod, hogy kinek mondasz ehhez hasonló dolgokat, hiszen ha nem ismered, nem tudhatod min ment keresztül az élete során. Nem tudhatod azt, hogy valójában egy önbizalom hiányos ember e, akit csupán a copslay tart életben, mert így érzi, hogy Ő bizony számít, és Ő is valaki. 

Képtalálat a következÅ‘re: „cosplay for everyone”Sosem értettem azokat az embereket, akik pusztán azért szólnak le egy embert, mert súlyosabb,esetleg vékonyabb, mint a  karakter, esetleg eltérő a bőrszíne, hiszen ettől függetlenül lehet épp ugyan olyan gyönyörű és különleges. Beleadja a szerepbe saját magát, és ezzel együtt egy égen fénylő csillaggá válik a saját, és a külvilág szemében is. 

Az én véleményem szerint a cosplay arról szól, hogy mennyire szereted az adott művet és karaktert, így egy teltebb/sötétebb bőrű cosplayer (legyen az bármilyen nemű) tud ugyan olyan gyönyörű lenni, mint egy vékonyabb/világosabb bőrű egyén. Persze én egyiket sem vetem meg, hisz a cosplay mindenkié, és mindenki egyaránt gyönyörű, ahogy a való életben is! 

Persze ez csupán akkor történhet meg, ha az ember maga is jól érzi magát a saját bőrében, amiről csak Ő maga gondoskodhat. Valamint akkor, ha az illetőnek van elég önkritikája ahhoz, hogy belássa, ha valami nem az Ő stílusa. 

Gondolok itt arra, hogy például én, mint súlyosabb kategóriába tartozó cosplayer nem szívesen veszek fel egy alig takaró, pocit mutató ruhát, még akkor sem, ha a mindenem az adott karakter. Ha pedig annyira szeretném, hogy semmi sem tántoríthat el attól, hogy elkészítsem, akkor veszem a bátorságot, és merek alakítani a ruháján. Egy kis hosszabbítás itt, egy kis toldás ott, és máris kész az alkatomhoz illő,mégis felismerhető és karakterhű verzió, amiben sokkal jobbann érzem magam, mintha csak úgy magamra kapnám az eredeti, miniatűr verziót. 

Szerintem sokkal szebben tud mutatni egy saját magunk testalkatához, ízléséhez alakított cosplay amiben még jól is érezzük magunkat, mint egy olyan, amiben nem. Így hát kezdő cosplayesekhez szólva: Ne féljetek alakítani, hiszen egyedien gyönyörűek vagytok mind! <3 

Még nincs hozzászólás.
 
Info ~


Sziasztoook ~ Egy tanácsot megfogadva írnék néhány szót magamról ^^ 
Nos.. Az eredeti nevem nem kívánom még elárulni nektek, így hívjatok csak "Angel"-nek :3 
19. évét élő magyarországi anime  és yaoi fan vagyok, akinek hobbija a cosplay,az olvasás és az írás, valamint persze a rajzolás.
A kedvenc animéim közé tartozik a Show by Rock, a Mahou Shoujo Site valamint a Satsuriku no Tenshi. 
Egyetemi éveim megkezdése előtt állok a Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari Karának Kézműves tárgykultúra szakán.
Az egyik nagy álmom egy saját könyv kiadása, aminek fejezeteit talán itt is megosztom majd Veletek! ~ 
Az oldalon elsősorban olyan bejegyzéseket szeretnék megosztani Veletek, amelyek valamilyen szinten segítséget nyújthatnak Nektek a mindennapi élet, vagy a cosplayelés során, és remélem, hogy egy nap sikerrel járhatok majd! 

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel f&#251;szerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!