Angel of Death ~ A blog written by a nightmare
Menü
 

A gyönyörű kinézet támogatója ^^ :

  • lindadesign-nonstop.hu/ 
Bejegyzések
Friss bejegyzések
2018.07.31. 20:15
2018.07.24. 22:06
2018.07.24. 16:30
2018.07.23. 13:50
2018.07.21. 12:02
2018.07.21. 11:00
2018.07.17. 11:00
2018.07.17. 10:48
Friss hozzászólások
 
Blog

Önzőség avagy mégsem?

2018.07.21. 11:00, TamuraYui

- Ne legyél önző! Nagyon rossz tulajdonság! - Hallottam egy ismerősöm szájából felém szegezve eme "kedves" mondatokat. Azonban ez nem zavarna ennyire még engem sem, ha nem lenne alaptalan, hiszen én vagyok mindig az, aki saját magát feláldozva segít a barátainak és azoknak, akik rá szorulnak. Azonban úgy látszik mégsem. De vajon miért? Az egész tulajdonképpen ott kezdődött, hogy van egy személy, (nevezzük Xnek) aki számára mindent megadtam, amit csak kért, hisz barátok vagyunk, és cserébe sosem kértem tőle semmit. Azonban ennek a bizonyos személynek ahogyan én észre vettem, nem igazán tetszik az, hogy rajta kívül több barátom is van. Ugyanis az elmúlt MondoConok egyikére együtt látogattunk ki, Ő pedig ahelyett, hogy csatlakozott volna a köreinkhez, kihúzta magát közülünk, végül azt hallgattam, hogy  mennyire nem érezte jól magát, mert nem is foglalkoztam vele. Persze Ő meg sem próbált beszélgetni velünk, mondván nem ismeri az animét, amiből beöltöztünk. De kérdem én: Miért ez az egyedüli téma? Szerintem ha megerőlteti magát, akkor bármiről el tudott volna beszélgetni velünk, esetleg kérdezget az animéről. Azonban amit még felháborítóbbnak tartottam,az az volt, hogy ha én mondtam azt (Jogosan, hisz egy-két ismerősével tényleg nem ment, akármennyire próbálkoztam. Persze ez nem gond, mert nem mindenkivel jöhet ki jól az ember, de ha meg sem próbálja persze, hogy nem sikerül.), hogy nem szeretnék a baráti társaságával lenni, akkor én vagyok az antiszociális, és kapom a savazást, hogy miért kell ilyennek lennem, miért vagyok ennyire antiszociális, hisz az Ő barátai kedvesek és elfogadók, és én vagyok a rossz, hogy még esélyt sem hagyok nekik. Pedig pont Ő csinálja ezt.. Na mindegy. ^^" Ez a dolog azonban odáig fajult, hogy szidni is kezdte a barátaim. És nem ám normál módon fejtette ki a véleményét, hanem "ezek köcsög kurvák, ne barátkozz velük, mert rossz irányba visznek,legszívesebben felpofoznám őket!" módon, ami engem roppantul zavart, de persze amikor szóvá tettem, szintén én voltam a rossz, mondván én nem éreztem jól magam velük, és ezt én is tudom. De álljunk meg egy pillanatra.. Kissé érdekes, hogy Ő jobban tudja, kivel érzem jól magam, nemde? Nos ez volt a téma nem egészen két hétig, majd letett róla, azonban egy-két alkalommal a mai napig előhozakodik vele. Majd végül eljött a nyári MondoCon napja, amely előtt Ő jelentette ki, hogy nem kíván egész nap együtt mászkálni, csupán összefutni pár kép és mondat erejéig, hiszen én mászkálok mindenfele, beszélgetek a barátaimmal, és nem tudok csak egy emberrel foglalkozni egész nap, ha ott van rajta kívül 20-30 olyan ismerősöm, akit csak ott láthatok egy évben egyszer (Mert mondjuk csak nyáron látogat el.) Ebbe bele is egyeztem, és össze is futottunk, úgy ahogyan az meg volt beszélve. DE! Miután a con lezajlott, FACEBOOKON keresztül kaptam az ívet, hogy én mennyire egy önző kis fruska vagyok, hiszen csak magamra gondolok. Na de mi ennek az oka szerinte? 

1, Ha magamnak vásárolok, az is önzőség, hisz magamra gondolok közben. Nos.. Ehhez hozzá kell tennem, hogy magamnak nagyon kevés dolgot veszek, és inkább ajándékozni szeretek. ( Hozzáteszem neki sem egy-két dolgot vettem, amikor magamnak mondjuk csak egy plüsst.) 

2, Van egy nagyon jó barátom, aki fotós.(Nevezzük Y-nak) Viszont Ő direkt kerülte X-et a con területén, hisz már Őt is idegesíti az, hogy egy tapadós érdekember. Azonban mint megtudhattam, én kisajátítom magamnak Y-t, és arra nem gondolok, hogy X egyedül van, és szeretne magáról jó minőségű  képeket a barátaival, csupán magamat fotóztatom vele, és azokat, akik velem vannak. (Hozzáteszem alig 1-2 képet készítettünk a con során, és inkább beszélgettünk az élet nagy dolgairól, valamint ugyan úgy rá tudott volna kérdezni nála,hogy csinálna e pár képet róluk, mint ahogyan én is. Viszont én úgy érzékelem, hogy X úgy látja Y-t, mintha egy tárgy lenne, amit birtokolni lehet, hisz Ő csupán a fotós értékeit látja, nem pedig azt, hogy Y nem csupán a fotósom, de barátom is, akivel megoszthatok mindent.) 

3, Adott egy cosplay, amire X-nek már régóta nagyon fáj a foga, viszont eddig nem leltem benne örömem, nem éreztem benne jól magam, így nem is terveztem a közeljövőben felvenni azt. Meg szerette volna vásárolni tőlem, amit meg is értek, hisz nem hordom, azonban az eredeti ár alig feléért, ami valljuk be igencsak csekély, ha egy olyan ruháról beszélünk, ami igencsak drága volt, és csupán egy próba erejéig hordtam. Miután nemet mondtam,mondván lehet, hogy fel tudom még használni valahova (hisz engem tényleg nem a pénz érdekelt, hanem úgy gondoltam, hogy akad olyan kiegészítő, amit ha hozzáteszek érezhetem benne jól magam.), én voltam a pénzéhes önző kis szemétláda, aki nem gondol bele az Ő anyagi helyzetébe, és a kisgyerekes varrónője helyzetébe sem, aki előbb szab rá egy ruhát, mint hogy megvarrjon egy teljeset. Holott előtte Ő mondta, hogy nem zavarná az, ha nemet mondok! 

És így kiírva ezeket magamból, kérdem én.. Szerintetek ez önzőség? Én azt mondom, hogy ha igen, néha egy kicsit önzőnek kell lennünk, még ha ez számunkra fájdalmas is, hiszen ha minden napot úgy élünk le, hogy mindenünket odaadjuk az embereknek, a végén ellenünk fordíthatják, kihasználva a helyzetet. 

2018 nyári MondoCon

2018.07.17. 11:00, TamuraYui- Na és milyen volt a con? - Hangzik el minden ismerős szájából a nagy kérdés, én pedig már a fejemet fogom. Nem miattuk, hiszen normális és aranyos dolog az, hogy érdeklődnek egy esemény iránt, amit több ezer ember hónapok óta izgatottan vár, hanem azért, mert egyszerűen nem értem, hogy néhány ember mit érez, amikor lehúzza a rendezvényt igencsak alpári módon. A higgadt hangvételű, erős érvekkel alátámasztott vélemény nyilvánítással nincs különösebb gondom, sőt.. Van amelyikkel még egyet is értek! De ez a "agyon szidom a rendezvényt minden ok nélkül, csak mert mindenki más is ezt teszi" hozzáállás nem az én stílusom. Nem egy csoportban látom a másfél oldalas negatív véleményeket, és habár néhány dologban egyet kell értenem, sajnos van néhány olyan felvetés is, ami alaptalan. 

1, Free Hugosok. 
- Én annyira utálom a Free Hugosokat. Lassan távoltartási végzés kell ellenük, vagy mi?! - Hangoztatja a con népe. De kérdem én: Mi jogon?! Egyetértek abban, hogy néhány Ingyen ölelés táblával mászkáló egyén túlzásba viszi a dolgot, hiszen úgy

Képtalálat a következÅ‘re: „mondocon free hug” gondolják, hogy az, hogy náluk tábla van, feljogosítja Őket arra, hogy ok nélkül ráugráljanak az emberre. (Még az olyanokra is, akiknél semmiféle tábla nincsen) "Ez vajon miért rossz?" Gondoljátok most ti, azonban ha logikusan belegondoltok, (és ismeritek a cont és az oda járókat) nem egy olyan ember található meg ott, aki iszonyodik az emberi érintéstől, ha azt nem a barátaitól, esetleg hozzá közel álló ismerősétől kapja, és ez egy teljesen természetes reakció. Ám a legtöbb Free Hugos erre nincsen tekintettel sajnos, és előlről - hátulról - oldalról és még sorolhatnám mennyi féle irányból UGRIK (szó szerinti értelemben) rá a gyanútlan járókelőre, aki még csak kitérni sem tud az útjából, ha esetleg nem szeretne szorongani, mert egy izzadt, vadidegen ember csak úgy érintkezik vele. Mint Free Hugos mondom, hogy ezeket az embereket ( és mindenkit természetesen ) tisztelni kellene annyival, hogy ha nincs nála Free Hug tábla, és látod, hogy próbál kitérni előled, akkor nem erőlteted rá magad. Esetleg ha az illető egy kedvenc karakterednek öltözik, akkor az a legjobb megoldás, ha oda mész hozzá, és kedvesen megkérdezed tőle az alábbit: 


" Szia! XY a kedvenc karakterem! Esetleg.. Megölelhetlek?" 

Persze erre a válasz lehet igen, avagy nem. Ha az utóbbit kapod sem kell felháborodnod, hisz ha ezt mondta, annak biztosan oka van. 
A másik kedvencem, amikor a kedves Free Hugos ugyancsak ráugrik egy kedvenc karakterének öltözött egyénre, aki azonban olyan öltözéket visel, amely bizony törékeny, így kárt téve az akár több hónapos/éves munkájában. ( Sokszor oly módon, hogy azt megjavítani sem lehet! ) Nos.. Ilyenkor ne csodálkozzon az ember, ha leüvöltik a fejét, hiszen tényleg kárt tett. Itt is csupán ugyan az lenne a teendő, mint a fentinél: A kérdezés. Ha megkérdezed, és tudsz igencsak óvatos lenni, akkor szerintem szívesen megölel az illető, ha pedig nem, legalább nem egy negatív vélemény alakul ki rólad. ^^ 
És mielőtt bárki félre értene: Az ölelés egy jó dolog, és én nagyon is támogatom, ha valaki ésszel csinálja, és tekintettel van a másikra! Mint mondtam, én is a Free Hugosok táborát erősítem, és sajnálattal olvasom a negatív kommenteket, ezért szerettem volna egy átfogó képet adni erről az egészről.2. Fogdosók.  
Ezt akár a Free Hughoz is sorolhatnám, de sajnos nem csak ott fordul elő.. Mivel a MondoConra nem egy fiatal jár, így ez elég zavaró tényező tud lenni. Főleg ha egy első conozót talál meg egy ilyesfajta perverz. Szerintem annak nincs a conon helye, hogy ha valaki odamegy egy emberhez ölelésért, és az ölelő fél keze lentebb vándorol, mint kellene. Főleg akkor, ha az illetőnek van valakije, és épp ott van mellette. Nekem ez mindenképpen egy negatívum, ám ez nem a con, hanem az emberek hibája. (Sajnos..) 


3. Csarnokok
Nagyon sok panasz érkezett arra, hogy mennyire kis hely volt ennyi emberre. Nekem azonban ellenkezik a véleményem, ugyanis aki nem egy conon van túl, az tudhatja, hogy a 2018 tavaszi con óta egy nagyobb épületbe helyezték az artistokat és a vásárt is, ami számomra egy hatalmas pozitívum. Volt elég hely mindenkinek, aki szét kívánt nézni, habár az asztalokhoz nem igazán lehetett oda férni. Viszont ez sem a con hibája, hiszen tényleg rengeteg ember volt, így ez várható volt. Viszont a levegő igencsak fülledt volt, így egy szellőztetés esetleg valami hűtő berendezés elfért volna. 

4. Árak
Az mára már megszokottá vált, hogy a con területén minden iszonyatosan drága, azonban ebben a melegben legalább vizet biztosíthattak volna a látogatóknak, hiszen nem egy ember (köztük én is) lett rosszul a melegtől. Hiába visz valaki vizet magával, ha nem akar 2 literes palackokkal rohangálni, ami aztán a táskában felforr a napon, és ugyan ott tartunk, ahonnan indultunk.

5. Pride.
- A con ne legyen már pride! - Ismerős mondat az emberek szájából, igaz? Nem egy csoportban olvastam már negatív kritikákat őszintén szólva kissé jogtalanul. Mint mondtam,azzal nincs gondom, ha valaki érvekkel alátámasztott, kultúrált véleményt nyilvánít, de ez a "conon nincs helye a melegeknek" dolog részemtől nem számít annak. Nos akkor kezdeném az elején. Nem egy emberben keltett felháborodást az, hogy néhányan szivárvány színű zászlókkal,táskákkal,esernyőkkel mászkáltak. (Hozzáteszem én nem sokat láttam belőlük) De kérdem én: Miért? Nem hiszem, hogy oda mentek volna, és a képükbe lengették volna, hogy "hééé meleg vagyok, te meg köcsög hetero". A con egy hely, ahol önmaguk lehetnek az emberek. Nem értem azokat, akik azt mondják, hogy ez után az egész cont a melegekkel fogják összekötni, hiszen aki így vélekedik, azzal nem kell foglalkozni. Olyan ez, mint amikor a cosplayt az utcalánysággal asszociálják. Értelmetlen. Ugyan úgy van hely mindenki számára a con területén, főleg hogy az animék, játékok világában is megtalálható mindenféle nemi identitás. Valamint maga a "pride" szó büszkeséget jelent, ami nem csak a nemi hovatartozást foglalja magába, hanem a hátrányos megkülönböztetésben élő emberek elfogadását is, akiket a külvilág kirekesztett, mert nem olyanok, mint az átlag emberek. És most jöhetnek a "nincs bajom a melegekkel, igaz egy kicsit homofób vagyok, de nincs bajom velük" emberek, de ez is egy kultúrált vélemény. Én támogatom azt, ha valaki nem szégyenli azt, aki valójában. Mert számomra igenis elszomorító látvány az, hogy egy férfi és egy nő minden figyelmeztetés nélkül nyalhatja egymást az utcán, de ha egy azonos nemű pár akárcsak megfogja egymás kezét, már megy a savazás. Ezzel viszont conon eddig nem volt gond, szóval nem értem a mostani kiakadást róla. Ne húzzunk szét egy jó közösséget! 

6. K-popperek.
- Nekem nincs bajom a K-poposokkal, de ne tolják már le a torkomon! - Hangzik el az ugyancsak alaptalan kijelentés minden con után. Miért nyomna le bárki bármit a másik torkán? Nyilván az zavaró tud lenni, ha a bejárat előtt az útban kezdenek el táncolni és zenét bömböltetni, de a legtöbb nem ilyen! Miért tartják a legtöbb K-poppert idegesítő tiniringyónak, ha egyébként a fele felnőtt, és képzeljétek el, NORMÁLIS! Ugyan úgy hallgat metált, alternatív rockot, Jrockot stb-t, és nem mondja azt, hogy csak a K-pop a jó, minden más szar. A legtöbben elvonulnak egy kiesettebb részre, ahol tudnak beszélgetni és táncolni úgy, hogy nem zavarják a programokat, és csupán egy kis része áll ki az útba, mégis ekkora port kavart. Ám sokan nem veszik sajnos észre, hogy inkább velük van a baj. 

És most, hogy ezeket kiírtam magamból, szeretném elmondani, hogy habár sokaknak nem tetszett, szerintem ez volt az eddigi legjobb MondoCon, amit valaha is átéltem! Rengeteg régi ismerősömmel találkoztam, több új barátra is tettem szert. Habár lejártam a lábaimat, és a vállam is hólyagosra égett, megérte, hisz életem legjobb conján vagyok túl! Köszönöm nektek! ^^ <3 

1. bejegyzés

2018.07.17. 10:48, TamuraYui
BemutatkozásSziasztok. 

Nem is tudom, hol kezdjem.. Annyi blogot próbáltam már létrehozni, aztán valahogy mindbe bele untam. És most megint itt vagyok.. Nem is tudom miért, hiszen szinte 80%ig biztos vagyok benne, hogy nem fog működni a dolog. Talán azért, mert néha jól esik kiírnom magamból a problémákat, és ezzel talán NEKTEK is segíthetek valamelyest. (Remélem) 

A kilétemet egy ideig szeretném titokban tartani, úgyhogy "Angel"-ként mutatkozom be nektek ezen csodálatos online felületen. A 19. életévemet töltöm Magyarországon, és azt hiszem nem titok ( hisz több bejegyzést is szeretnék írni a témában ), hogy az animék és mangák szerelmese vagyok. 

Remélem, hogy a bejegyzéseim sok emberhez eljutnak majd, ha kezdetben nem is, de a későbbiekben igen. 

A kezdeteknél a TI segítségetekre is szükségem lenne, hogy egy remek közösséget alakíthassunk ki. A chat modulba kérlek írjatok nekem kérdéseket, tippeket, amikről a bejegyzésemben beszélhetnék, esetleg fontos dolgokat, amiket használva jobbá tehetnám az oldalt! <3 

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 
Info ~


Sziasztoook ~ Egy tanácsot megfogadva írnék néhány szót magamról ^^ 
Nos.. Az eredeti nevem nem kívánom még elárulni nektek, így hívjatok csak "Angel"-nek :3 
19. évét élő magyarországi anime  és yaoi fan vagyok, akinek hobbija a cosplay,az olvasás és az írás. 
A kedvenc animéim közé tartozik a Show by Rock, a Mahou Shoujo Site valamint a Satsuriku no Tenshi. 
(Remélhetőleg) egyetemi éveim megkezdése előtt állok. 
Az egyik nagy álmom egy saját könyv kiadása, aminek fejezeteit talán itt is megosztom majd Veletek! ~ 
Az oldalon elsősorban olyan bejegyzéseket szeretnék megosztani Veletek, amelyek valamilyen szinten segítséget nyújthatnak Nektek a mindennapi élet, vagy a cosplayelés során, és remélem, hogy egy nap sikerrel járhatok majd! 

 

too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést &#8222;BECSÜLET KASSZÁS&#8221; alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!    *****    Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679;&#12300;&#914;&#923;SM&#923;IW&#12301; &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679; EGY SZIGET + 24 MÁGUS &#9679; FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!